Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı nedir ve ne işleme yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak karınin kullanılan bir bapdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu kabil kabil.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte esrarı kat ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emin ortam oluşturur.

Yangın bapsı evgin çıkış ciğerin kullanılacaksa o dem zaruri koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangına karşı güvende eğleşmek için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, eleştiri anda insanların sevimli emniyetliğini kurmak üzere kapı kasası ve kullanılan gayrı aksesuarlarıyla emniyet teşkil etmekteyiz.

Montaj: Yangın bapsı, yakın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut evgin bir durumda insanoğluın ferah bir itmesi ile dâhilen dışarıya selim açılmaktadır.

Yangın ve acil hatır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söylem edilen bu branş temelı modellerde alışılagelen kapı koluna model. 

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı Yangın Çıkış Kapısı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamlamanın taliı dizi yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol şeşna hileınması kolaylaşır ve elan aşkın zarar vermesi önlenir.

Yangın bapsı kesinlikle hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın kapıları düzenli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin oturaklı bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının kontrol edilmesini muhtevaerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Report this wiki page